От днес на касите на Центъра за градска мобилност в София и  отново може да се купуват месечни карти за една линия на наземния градски транспорт и метрото. Те ще

...
От днес на касите на Центъра за градска мобилност в София и  отново може да се купуват месечни карти за една линия на наземния градски транспорт и метрото. Те ще
Коментари Харесай

В София пак се продават месечни карти за градския транспорт

От през днешния ден на касите на Центъра за градска подвижност в София и  отново може да се купуват месечни карти за една линия на наземния градски транспорт и метрото. Те ще костват толкоз, колкото костваха и преди края на 2022 година, когато продажбата им бе спряна. Цената на карта за една наземна линия е 23 лева, за метро - 35 лева, а на неперсонализираните превозни документи за двата типа транспорт -съответно 28 лева и 42 лв.. 

Пак от през днешния ден месечните училищен, студентски и докторантски карти за наземен превоз ще са на цена 6.90 лв. до края на годината. След разпореждане на Министерски съвет децата до 10 годишна възраст пък могат да пътуват гратис в градския превоз. Затова всички закупили абонаментни карти за деца до 10-годишна възраст могат да получат парите си назад на касите на ЦГМ, оповестяват от Столична община.

Както " Сега " писа, при започване на 2023 година Столична община направи редица промени във типа и цените на транспортните документи за градския превоз. Част от измененията бяха прекъсването на месечните карти, изваждането от приложимост на хартиения билет от 1,6 лева в наземния транспорт, прекъсването на продажбите на талони за 10 пътувания против 12 лева и други Жителите на града обаче реагираха най-остро против премахването на месечните карти с мотив, че Центърът за градска подвижност предлага те да бъдат сменени с карта за цялата градска мрежа от 365 лева, от която доста от пътуващите нямат потребност. В резултат Столичният общински съвет реши да възстанови продажбата на част от спрените транспортни документи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР